Migrantes

  • Fons bibliogràfic
  • Pau, Antimilitarisme i Conflictes, Cultures i moviments migratoris, Narrativa
  • de 4 a 6 anys, de 7 a 11 anys
  • Castellà
  • Issa Watanabe
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: NI MIG

L'Organització Internacional de la Migració (OIM) estima que en el món hi ha 258 milions d'immigrants, dada que representa gairebé un 4% del total de la humanitat.El nombre de persones que fuig de la guerra, la persecució i els conflictes va superar els 70 milions en 2018, segons l'últim informe de l'Agència de l'ONU per als Refugiats.

Aquest llibre sense paraules narra amb imatges d'extraordinària força el viatge d'un grup d'animals que deixa enrere un bosc nocturn s'ha quedat sense fulles. És la història d'una gran i única migració, un periple d'incertesa on conviuen la mort i l'esperança.

Les il·lustracions d'Issa Watanabe narren una situació real, sense eufemismes, que commou al lector amb un relat construït des del quotidià —escenes de la rutina en camps de refugiats o altres imatges sobre migracions que es difonen habitualment en els mitjans de comunicació— per a provocar la reflexió i, per què no?, promoure l'empatia i la solidaritat.

Aquest àlbum ofereix en la contraportada les úniques paraules que no s'han d'obviar quan es tracta de debatre sobre la migració forçosa de persones: fam, tragèdia, tancament de fronteres, crisi humanitària, drets humans… Un llibre necessari que submergeix al lector en un periple d'incertesa, on conviuen la mort i l'esperança de veure com en un desert de foscor torna a créixer l'herba.

Opcions de lloguer

Aquest material no es pot prestar individualment, forma part d'un recurs.

Sol·licita el prestec del recurs Maleta Guerra i Pau que conté aquest material.