Mil años de historia no lineal

  • Fons bibliogràfic
  • Història, Mediambient i Geografia
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Manuel De Landa
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 94 DEL

Manuel De Landa ens presenta una síntesi filosòfica radical dels desenvolupaments històrics del passat mil·lenni: en Mil anys d'història no lineal esbossa una renovada i brillant interpretació materialista de la història en la tradició de Fernand Braudel, Gilles Deleuze i Félix Guattari; proposa, a més, una inèdita explicació dels processos materials inspirada pels més recents avanços en la ciència de la dinàmica.
Cada capítol comença l'any 1000 d. de C. i acaba l'any 2000 d.C, no obstant això enfoca la història des de diferents perspectives
per trencar la linea del temps i il·lustrar les bifurcacions complexes que es generen entre el poder morfogenètic dels fluxos materials i energètics, i els esdeveniments.

Rebutjant concepcions de la història en les quals tot es redueix a textos, discursos, ideologies i metàfores, De Landa mostra com els processos autoorganizats de la matèria i de l'energia interactuen amb les poblacions i les activitats humanes, donant origen a estructures socials que canvien constantment, com les ciutats, les economies, les tecnologies i els llenguatges.


El resultat d'aquesta interacció genera una molt nova visió de la història occidental lliure de teleologies rígides, de nocions ingènues del progrés i, potser més important, de qualsevol determinisme en la realització de formes urbanes, institucionals i tecnològiques.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec

També et pot interessar