Obesos y famélicos. El impacto de la globalización en el sistema alimentario global

  • Fons bibliogràfic
  • Salut, Drets
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Raj Patel
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 613.2 PAT

Com és possible que, si produïm més aliments que mai, hi hagi també més fam que en tota la història ? Com és possible que, al mateix temps, una epidèmia de sobrepès afecti especialment als més pobres del planeta? Per què hi ha soja en gairebé tots els aliments? A qui beneficien els transgènics? Qui decideix el que mengem? ¿Nosaltres, empenyent el carro de la compra al súper, o les multinacionals que controlen els mercats, els subministraments i la producció d'aliments?

Raj Patel ofereix una fascinant investigació que examina aquestes i altres paradoxes. I demostra que, des de l'obesitat fins a la fam, són moltes les conseqüències greus d'un sistema globalitzat en el qual unes poques però enormes empreses han obtingut un poder gairebé absolut sobre el cicle de l'alimentació, des de les llavors fins a les botigues de queviures, passant pels dacsars mexicans o les immenses zones desforestades del Brasil.

La nefasta política del Banc Mundial i l'OMC, l'assetjament contra els agricultors per part dels agronegocis, la pèrdua de sabor dels tomàquets i de les pomes, la invasió del menjar ràpid tractada amb productes químics d'efectes incalculables ... Res escapa a la immensa erudició ni als testimonis directes que presenta una de les autoritats mundials sobre alimentació. La bibliografia més actualitzada i les notes aclaridores ocupen 63 pàgines al final de llibre constitueixen una bona referència de treball. L'Índex és clar i pedagògic. Coincidim amb el criteri de l'Independent: "Una anàlisi magistral ... Un d'aquests llibres que et il·luminen, sorprenen i s'enfurien, i et decideixen a actuar". Sorprèn que un escriptor i professor tan jove escrigui de manera tan amena, precisa i entusiasta.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec