Puertas al mar (Documental)

  • Audiovisuals
  • Cooperació, Història, Mediambient i Geografia, Drets
  • 24Min.
  • de 12 a 16 anys
  • Castellà
  • Nacho García, Inés Grocin, Anxela Iglesias, Carlos Sordo
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: DVD PUE

Els pescadors palestins de la Franja de Gaza veuen com l'àrea de feina es redueix cada vegada més. Els seus vaixells van i vénen al costat de la costa, pesquen el poc que troben en unes aigües altament contaminades.  Es guanyen la vida entre límits canviants que l'exèrcit israelià imposa amb trets. El mar, que sempre els va donar de menjar, ara té portes que no poden creuar.

Segons l'establert al 1994 en el marc dels Acords d'Oslo, per l'Organització per a l'Alliberament de Palestina i Israel, els pescadors palestins estan legalment autoritzats a endinsar-se fins a 20 milles nàutiques en les aigües enfront de la franja de Gaza.
Les autoritats militars israelianes van reduir aquesta àrea a 12 milles coincidint amb la retirada unilateral d'Israel de la Franja de Gaza al 2005. El bloqueig al que està sotmesa la franja des de la victòria en les eleccions de Hamas, en el 2006, va reduir aquesta distància a 6 milles.


Des de la "Operació Plom Fos" al desembre de 2008, el límit està fixat en 3 milles. Testimonis locals i internacionals informen que aquest límit s'imposa amb foc real.

Entre desembre de 2010 i gener de 2011 els atacs de l'exèrcit israelià en el mar de Gaza van provocar almenys 14 persones detingudes, entre elles 2 nens, 2 vaixells confiscats i danys en equips.

Aquest documental és part d'un projecte de rehabilitació de barques, distribució d'equips i formació en Drets Humans desenvolupat per UAWC i la Fundació APY a la Franja de Gaza. Un total de 886 famílies de pescadors es van beneficiar d'aquest projecte, que va comptar amb el suport de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID).

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec