Rebeldía

  • Fons bibliogràfic
  • Cultures i moviments migratoris, Narrativa
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Inongo vi Makomé
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: N INO

L'obra és per al seu autor, com l'autobiografia d'una generació. La generació de la qual ell mateix forma part, i que és la d'aquells joves estudiants africans que van arribar a Europa cap als anys setanta, després de les independències dels seus respectius països. Van arribar a Europa per cursar els seus estudis superiors per retornar al més aviat possible a les seves nacions d'origen. Però els seus somnis no es van complir a causa dels diversos esdeveniments que sacsegaren els seus països… Quan per fi les coses semblen calmar-se i un d'ells, Essopi, el protagonista de la novel·la, torna a la seva Camerun natal, descobreix que el seu país ha canviat en moltes coses, però no pas sempre pel costat bo.

De sobte descobreix que ja no només és estranger al país d'Europa on resideix, sinó que ja ho és també a la seva pròpia terra d'origen. Decideix, juntament amb altres antics companys de l'exili, revoltar-se contra el nou sistema que els respectius governs d'Àfrica negra estaven instaurant, i que no era un altre que un neocolonialisme que els dictaven els antics amos d'Occident. El moviment, “Rebel·lia” es munta conjuntament a tres països: Camerun, Guinea Equatorial i Gabon. Quan es publica “Rebeldía”, els crítics van parlar sobre la utopia d'Inongo-vi-Makomé… Però quan, gairebé quinze anys més tard, aquesta utopia es fa veritat al nord d'Àfrica, amb els aixecaments de la població d'Egipte i de Tunísia. Uns aixecaments calcats als de “Rebeldía”….

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec