Revertir el guión. Trabajos, derechos y libertad

  • Fons bibliogràfic
  • Drets, Economia i desenvolupament
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • David Cassassas (coord)
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 334.73 REV

Històricament, el treball s'ha entès com a garant de necessitats bàsiques com l'habitatge, l'alimentació, el vestit, l'educació o la sanitat, és a dir, de la resta de drets econòmics, socials i culturals. La seva rellevància en la vida quotidiana és tal que fins i tot la personalitat, la pròpia subjectivitat, queda marcada per l'ocupació (o la desocupació, clar). Per això, tot i que les polítiques neoliberals entenguin la força de treball com una mera mercaderia i que tendeixi a veure's com una obligació, no és d'estranyar que la principal preocupació de la ciutadania en el context actual sigui l'atur.

No obstant això, el problema és més profund, entre altres raons perquè tenir una ocupació ja no significa que s'aconsegueixi estabilitat econòmica. Així, a més de les històriques reivindicacions dels moviments sindicals (salari mínim, certs nivells de seguretat…), ara es demana una mica més: una vida vivible. Aquesta aspiració emancipatoria la transmeten les reflexions que recull aquest llibre. L'anàlisi no només s'exerceix sobre les persones, sinó que també repercuteix en el medi ambient. Per aconseguir revertir el guió predeterminat són necessàries, a més, propostes, i ja n'hi ha.

Són nombroses les teories i pràctiques que ofereixen alternatives —béns comuns, renda bàsica, economia social, solidària i cooperativa…— que permeten abordar la qüestió dels treballs des de la perspectiva dels drets socials, tan importants perquè donen a la ciutadania la capacitat d'oposar-se a vides que no desitja viure i de definir formes de treball sentides com a pròpies.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec