Amics de la UNESCO de Girona

L’associació Amics de la UNESCO de Girona neix l’any 1985 i des del primer moment forma part de la Federació Catalana d'Associacions i Clubs UNESCO. 

Amics de la UNESCO de Girona és responsable de promoure activitats relacionades amb els programes de la UNESCO amb l'objectiu de fomentar la comprensió i la cooperació internacionals. 

Els temes tractats per les associacions i clubs UNESCO són els propis de l'organització de Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura i es desenvolupen a través de projectes, accions i activitats organitzats a l’entorn de cinc eixos: Educació, Cultura, Ciències Naturals i Exactes, Ciències Socials i Humanes i Comunicació.

Amics de la UNESCO de Girona s'ha especialitzat en els dos primers, Educació i Cultura, posant un èmfasi especial en la qüestió de la llengua pròpia, i donant cabuda en el seu pla de treball a la resta d’eixos temàtics.

Amics de la UNESCO de Girona ha consolidat alguns projectes com són: Concurs artístic i literari (des del 1994), Projecte educatiu i ciutadà “Apadrinem escultures” (des del curs 2001-2002), coordinació de la vetllada literària Nit de Poetes (des del 2004), cicles i jornades a l’entorn del Patrimoni industrial (des del 2006), acció Plantem la Pau (des del 2006), etc. Des de principis del segle XXI ha ideat i produït una dotzena d’audiovisuals que il·lustren alguns dels seus projectes més emblemàtics.

El seu àmbit de treball comença a la pròpia ciutat on està ubicada, Girona, i es va eixamplant cap a les comarques de Girona, als Països Catalans, sense oblidar l'àmbit internacional, desenvolupat a través de projectes de cooperació.

 • Adreça

  Rutlla, 20-22 Hotel d'Entitats - 17002 - Girona


 • Telèfon 1

  972 41 22 58


 • E-Mail

  secretaria.unescogi@gmail.com


 • Naturalesa jurídica

  Associació


 • Any de constitució

  1985