Resultats de la teva cerca: ""

Entitats

Notícies (veure totes)

 • 17/02/2020

  L'empresa inclusiva

  La Fundació Ser.gi posa en marxa una iniciativa per a la gestió de la diversitat a les empreses com a garantia de millora de relacions i rendiments.

 • 17/02/2020

  Què en pensen les entitats sobre la sentència del TEDH?

  Davant la incongruència que un tribunal creat per a garantir els drets humans, acabi avalant la seva vulneració, hem volgut saber què n'opinen algunes entitats sobre la polèmica sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) i les devolucions en calent. Foto: Tsun Ho

 • 12/02/2020

  La indústria militar i de fronteres a Catalunya

  Indra, Sener, Tecnobit, GMV, Rohde & Schwarz, Accenture, Sopra Steria, ATOS IT o Thales, són empreses que han crescut o s’han instal·lat a Catalunya, que tenen un posicionament important en els sectors de la defensa i la seguretat, i que reben fons de finançament d'aquest sector.

 • 12/02/2020

  Més d'un miler de nens i nenes participen al 'Fem les Paus'

  Ahir es va cloure la desena edició de la campanya de sensibilització sobre cultura de pau que impulsem conjuntament la Unitat de Cooperació de l'Ajuntament de Girona i la Coordinadora d'ONG Solidàries, amb l'excusa del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau.

 • 11/02/2020

  Mesures per fer front a l'emergència climàtica

  La plataforma Girona pel Clima, de la qual la Coordinadora dONG Solidàries en forma part juntament a una desena d'entitats ecosocials, va entregar dilluns una carta a l'alcaldessa Marta Madrenas i al regidor de Sostenibilitat, Martí Terés, on demanem que es concreti el full de ruta previst per fer efectiva l'emergència climàtica a Girona, declarada en pel ple del passat mes de novembre.

 • 05/02/2020

  Renovem el web de la Coordinadora

  Si us hi fixeu bé, aquesta setmana trobareu alguns canvis al web. Des de fa uns mesos que hi hem estat treballant amb l'objectiu de millorar la navegació i actualitzar la imatge del Solidaries.org- portal solidari de les comarques gironines-, coincidint amb el 25è aniversari de la Coordinadora d'ONG Solidàries.

 • 05/02/2020

  Eixamplar la mirada!

  Les brigades solidàries són una manera de conèixer altres realitats i eixamplar la mirada, tot contribuint a la transformació del món on vivim, combatent les desigualtats des de l'acció. Unes quantes entitats de la Coordinadora d'ONG Solidàries organitzen estades solidàries a diversos llocs dels cinc continents. Foto: Setem

 • 04/02/2020

  18+1

  Com pensen els joves no acompanyats que viuen a Catalunya? D'on provenen? Per què van decidir marxar del seu país? L'Agència Talaia, proposa 10 vídeos documentals per conèixer el testimoni d'aquests joves migrants. Foto Agència Talaia

 • 04/02/2020

  A Girona, Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina

  Les dades són preocupants: segons l'Organització Mundial de la Salut,cada any tres milions de nenes corren el risc de patir una mutilació genital. A Girona, diverses entitats organitzen o participen en actes de sensibilització amb motiu del Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina (MGF).

 • 31/01/2020

  Recurs del mes de febrer

  Amb motiu del dia internacional contra la mutilació genital femenina, el 6 de febrer, us recomanem lectures i documentació al respecte d'aquesta pràctica violenta i ancestral contra les dones.

   

 • 28/01/2020

  10 anys, 10 campanyes!

  El 30 de gener és el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (el DENIP) amb el qual es commemora l’aniversari de la mort del líder pacifista, Mahatma Gandhi. Des de fa 10 anys, les escoles de la ciutat de Girona participen en la proposta educativa i de sensibilització en la cultura de pau que impulsen conjuntament la Coordinadora d’ONG Solidàries i la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament de Girona. Aquest mes de gener, la proposta és: Fem les Paus!

 • 21/01/2020

  Les dones són el 51% però només opinen un 29%

  El col·lectiu #Onsónlesdones que denuncia la invisibilitat de les dones als mitjans de comunicació, ha emès el seu cinquè informe després de revisar els espais d’opinió dels mitjans escrits i les tertúlies televisives i radiofòniques d'un total de quatre diaris catalans d'àmbit nacional, cinc mitjans digitals, vuit tertúlies radiofòniques i cinc de televisió. L'informe elaborat durant l'últim trimestre de l'any passat, mostra com les dones han signat el 29% d'els articles o intervencions, i els homes el 71% restant.

 • 21/01/2020

  Les persones extracomunitàries, les més pobres

  El risc de pobresa de la població migrada és molt superior al de les persones nascudes a l’Estat espanyol. Així ho demostra el darrer informe d'Indicadors Socials a Catalunya elaborat per la federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS), Migracions i vulnerabilitat.  De fet,  gairebé el 40% de les persones procedents de fora de la UE són pobres, encara que treballin. Quatre vegades més que en el cas de la població nascuda a l’Estat espanyol.

 • 16/01/2020

  L'empremta gironina en la solidaritat catalana

  En motiu del nostre 25è aniversari, la Coordinadora d’ONG Solidàries ha editat el llibre 25 anys i més. L’empremta gironina en la solidaritat catalana. La presentació serà aquest dimecres 22 de gener, a les 7 de la tarda, al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona. Us hi esperem!

 • 14/01/2020

  Arrenca la campanya Fem les Paus

  Amb les formacions dels nois i noies d'animació sociocultural de l'Institut Vallvera de Salt, i els d'Educació Infantil i Integració Social de l'Institut Montilivi de Girona, comença a posar-se en marxa la campanya Fem les Paus, que és la proposta de la Coordinadora d'ONG Solidàries i el Servei de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de Girona per aquest 2020. En total, 127 nois i noies es convertiran en "talleristes de pau" i formaran els nens i nenes que participen enguany al DENIP. FOTO: INS Montilivi

 • 13/01/2020

  Històries de la República Centreafricana

  Celine Yandoma -a la fotografia- torna per primer cop a les ruïnes de casa seva. Va fugir de casa seva a Batanagafo quan la milícia
  Seleka va entrar al seu barri va cremar la seva casa i va matar el seu marit. Al costat dels seus 4 fills va buscar refugi al camp de persones desplaçades de Batangafo. Aquesta és una de les 20 històries recollides pel fotògraf d'Oxfam Intermón Pablo Tosco en l'exposició "Hereves de les ruïnes". Avui dimarts, 14 de gener (17.30h) a l'Espai Santa Caterina de l'Edifici de la Generalitat a Girona teniu l'oportunitat de conèixer les històries de cada imatge, de la mà del mateix fotògraf que ofereix una visita guiada. FOTO: Pablo Tosco (Oxfam Intermón)

 • 13/01/2020

  El Premi Solidaritat 2019 per a Xamfrà

  El Centre Música i Escena del Raval Xamfrà és la candidatura guanyadora del Premi Solidaritat 2019, que concedeix des de 1987 l’Institut de Drets Humans de Catalunya-IDHC. El tribunal del premi, format per representants d'organitzacions i activistes de drets humans, i en el que hi ha en Pau Lanao com a representant de la Coordinadora d'ONG Solidàries, reconeix amb el guardó la tasca solidària que realitza Xamfrà en favor de la convivència i la cohesió social, reivindicant la diversitat mitjançant les expressions culturals. FOTO: Xamfrà

 • 03/01/2020

  Recurs del mes de gener

  Aquest gener del 2020 la noviolència i la pau prenen un especial rellevància gràcies a la commemoració del DENIP. No sempre tenim prou informació de com treballar aquestes temàtiques, així que des del CeDRe us en deixem algun material per a què pugueu entendre millor aquests conceptes i treballar-los amb els vostres grups.

 • 20/12/2019

  Absoltes les tres activistes denunciades per Vox per delictes d'odi

  Les tres activistes d'Espai Antiracista que havien estat jutjades per coaccions en absència, ja que van desobeir la citació i no van comparèixer al judici, s'enfrontaven a una multa i a una ordre d'allunyament del regidor de Vox a Salt Sergio Concepción, però finalment han estat absoltes.

 • 17/12/2019

  Vols presentar materials d'alfabetització o sobre memòria històrica de l'educació republicana?

  La Guerilla Comunicacional posa a disposició de totes aquelles entitats de la Coordinadora que ho desitgin materials àudiovisuals i bibiliogràfics enfocats a treballar i dinamitzar debats i/o presentacions centrats en els analfabetismes i l'alfabetització, d'una banda, i sobre la recuperació de la memòria històrica de l'educació republicana i l'exili del magisteri, de l'altra.

Recursos