Resultats de la teva cerca: ""

Entitats

Notícies (veure totes)

 • 08/07/2020

  2019: l'any del 25è aniversari

  Una de les coses que recordem a la Memòria del 2019 és el 25è aniversari de la Coordinadora d'ONG Solidàries. Un aniversari que va servir per retrobar-nos, fer autocrítica, posar en valor la feina feta al llarg de tots aquests anys i per iniciar un treball de reflexió sobre els reptes de futur. Us avancem la versió digital de la memòria 2019, que repartirem en paper, a l'assemblea de setembre. 

 • 06/07/2020

  Com ha afectat la pandèmia a la pau i la seguretat?

  Més inseguretat, més desigualtat, vulneracions de drets...la pandèmia ha obtingut respostes diferents segons els països. L'ICIP (Institut Català Internacional per la Pau) presenta el projecte “#COVIDPEACE: Impactes de la covid en la pau i la seguretat" per reflexionar-hi.

 • 03/07/2020

  Viatge al cor de la malària

  El maig de l'any 2008, Miquel Ruiz, de Fotògrafs per la Pau, iniciava un viatge per documentar "un viatge a l'epicentre del país amb més malària de l'Àfrica", diu el fotoperiodista, i per repartir medicines i material sanitari. Una selecció de les fotografies d'aquell viatge a Libèria han quedat recollides ara en un llibre digital. Fotos: Miquel Ruiz

 • 29/06/2020

  Camps de treball per aquest estiu

  El Servei Civil Internacional disposa de molts projectes de voluntariat de curta durada durant l’estiu que busquen voluntàries. Troba el teu camp de treball per aquest estiu!

 • 29/06/2020

  recurs del mes de juliol

  Arrenca el mes de les colònies, els casals, els campaments... I l'inici de vacances. Per aquest motiu, us fem un especial CeDRe de jocs de gran format i de jocs de taula per a què pugueu venir a recollir durant aquests dies i dur als vostres centres d'esplai i lleure.

   

 • 26/06/2020

  Armes sota control demana aturar la venda d'armament als països que violen els drets humans

  Amb motiu de la compareixença del Govern, el proper dilluns 29 de juny, a la Comissió de Defensa del Congrés per retre comptes sobre exportacions d’armes espanyoles, la campanya Armes Sota Control demana més transparència i la suspensió de l’exportació d’armament a l’Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs Units i Israel.

 • 23/06/2020

  Fiscalitat progressiva per a una reconstrucció justa i necessària

  La COVID-19 ha demostrat que les polítiques públiques a Espanya són imprescindibles. Les retallades pressupostàries en sectors com sanitat i educació durant la crisi econòmica de 2008 van empitjorar les vides de milers de persones, produint més precarietat i empenyent a més a viure en condicions de vulnerabilitat. Davant un nou panorama de crisi, Oxfam Intermón proposa diferents mesures per a fer-hi front.

 • 23/06/2020

  Intercanvi virtual entre professorat de Xauen i Girona

  L' Associació ECCIT amb la col·laboració de la Federació d’Educació de CCOO a comarques gironines posa en marxa la novena edició de l’Intercanvi de mestres, professorat i educadors i educadores socials de Girona i Xauen. Adaptant-ho a la situació actual de pandèmia, l'edició serà ara virtual i incorpora forces novetats.

 • 17/06/2020

  La reinvenció de les ONGs

  Una de les conseqüències positives de la COVID-19, en l’àmbit de la solidaritat, ha estat la posada en marxa d’un munt de noves iniciatives per superar l’aïllament i esquivar l’aturada inicial a projectes de cooperació i, sobretot, de sensibilització. Les TICs hi han jugat un paper imprescindible.

 • 17/06/2020

  Convocatòria de subvencions per al foment de la cooperació internacional al desenvolupament

  Dipsalut obre una nova convocatòria d'ajuts per a la cooperació al desenvolupament per a l'any 2020. El termini per a presentar sol·licituds comença demà 18 de juny i finalitzarà el 2 de juliol. Foto: Dagua

 • 15/06/2020

  Modernitzen l'arsenal nuclear

  Malgrat la disminució en el nombre d’ogives nuclears el 2019, tots els països amb aquest armament segueixen modernitzant els seus arsenals. Així ho explica l’Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI)  que llança el seu anuari SIPRI Yearbook 2020 .

 • 10/06/2020

  Recuperem la ciutat

  Sota el lema ¨Recuperem la ciutat¨, entitats de tot Catalunya es mobilitzen a les principals ciutats per reclamar un desconfinament amb una reducció dràstica de l'ús del vehicle privat. A Girona, la plataforma Girona pel Clima, de la qual en formem part, proposa "recuperar" el carrer Migdia.

 • 08/06/2020

  Renda Bàsica Universal vs Ingrés Mínim Vital

  Ahir s'aprovava l'Ingrés Mínim Vital (IMV), una ajuda molt esperada que ha estat acollida amb "tebior" per les entitats socials que des de fa temps reclamen una Renda Bàsica Universal (RBU). Foto CGT

 • 08/06/2020

  Rebrota l'exclusió social

  Càritas Diocesana de Girona ha presentat la Memòria 2019 de l'entitat i la gestió que ha fet durant la crisi del coronavirus. Només durant la pandèmia ha atès a 15.737 persones a les comarques gironines, una xifra que confirma "un rebrot de l’exclusió social que empitjora la situació de les famílies més vulnerables". L'entitat ha atès llars que fins ara no havien necessitat ajuda i que són famílies que s'han quedat sense ingressos des de l'estat d'alarma. Foto Càritas

 • 03/06/2020

  El racisme mata

  La mort del ciutadà afroamericà George Floyd a mans d’un policia de Minneapolis, és una nova víctima del racisme que se suma a una llarga llista en la que hi trobem, també, morts més properes com la d'Idrissa Diallo qui moria al 2012 CIE de la Zona Franca o les 15 persones assassinades a la platja de Tarajal, dos anys més tard, en una acció liderada per la Guàrdia Civil. Davant aquests fets, des de la Coordinadora d'ONG Solidàries manifestem: 

 • 29/05/2020

  Epidèmies i altres Problemes de Salut en Crisis Humanitàries

  La Facultat d'Infermeria de la UdG i la Cooperativa Humanitària organitzen, des de la Fundació de la UdG, la segona edició del curs d'estiu "Principals Epidèmies i altres Problemes de Salut en Crisis Humanitàries: Descripció i Estratègies de Resposta"  (2 ECTS).

 • 29/05/2020

  Recurs del mes de juny

  Us recordem que tenim exposicions que aquest estiu poden tornar a passejar pel territori.

 • 28/05/2020

  L'acció comunitària i el distanciament social

  Sota el títol "L'acció comunitària i el distanciament social.... Un nou paradigma?" la Fundació Ser.gi  proposa una formació en línia gratuïta per abordar el nou escenari comunitari en què la distància física, necessària per evitar la propagació de la COVID 19, no permet intervenir com s'ha fet fins ara.

 • 22/05/2020

  Ariadna Vilà, de Valentes i Acompanyades: "El matrimoni forçat és una violència molt invisible i no segueix un patró determinat"

  Ariadna Vilà és psicòloga i, des del passat mes de setembre, coordinadora tècnica de Valentes i Acompanyades (ViA), entitat que treballa contra la pràctica del matrimoni forçat. Des de l'any 2015 en què es va posar en marxa ViA, més de 90 noies han rebut el seu suport.

 • 21/05/2020

  #Cedreacasa VIII: Còmics en línia

  Mentre treballem perquè aviat puguem reobrir el préstec del CeDRe, seguim proposant-vos recursos accessibles. Aquesta setmana, el #cedreacasa en línia: una selecció de còmics per descarregar-vos.

Recursos