Resultats de la teva cerca: ""

Entitats

Notícies (veure totes)

 • 31/03/2020

  Jessenia Lagos: «El COVID-19 ha vingut a precaritzar encara més la condició de la dona migrant»

  Ara fa quatre anys, Jessenia Lagos, pregraduada en Psicologia a la Universitat d’Hondures, va arribar a Espanya amb la seva filla, buscant un futur millor. Com a dona indocumentada només va poder accedir a fer tasques de la llar. Mica en mica, i compartint les experiències i el seu dia a dia amb altres hondurenyes dedicades a les cures i la llar, es va adonar de la vulneració de drets que patien les dones migrants al nostre país i es va posar les piles per posar-hi remei.

 • 30/03/2020

  Recurs del mes d'abril

  Aquest mes d'abril us proposem dinàmiques i tallers que tenim penjats al CeDRe però que podeu fer i posar en pràctica des de casa i sense materials.

 • 30/03/2020

  Relats sobre voluntariat

  El Servei Civil Internacional Catalunya posa en marxa el primer Concurs de relats sobre voluntariat. Pots enviar-hi el teu relat fins el 24 d’abril.

 • 30/03/2020

  "Ens estem quedant sense menjar"

  La crisi sanitària del coronavirus ha fet crèixer exponencialment el nombre habitual de famílies que s’adrecen a Càritas Diocesana de Girona. Segons Càritas, "En el que va de confinament, gairebé un centenar de persones s’ha posat en contacte amb l’entitat per sol·licitar algun tipus d’acompanyament, perquè es troba en situació de vulnerabilitat." Fotos: Càritas Girona

 • 20/03/2020

  Mesures excepcionals per als centres penitenciaris

  Justícia i Pau de Catalunya està preocupada amb l'afectació de l'epidèmia en els centres penitenciaris i demana mesures excepcionals adreçades a protegir els interns i professionals del risc de contagi i a reduir la tensió que la situació pot generar. Podeu llegir el seu comunicat a continuació. 

 • 20/03/2020

  El CeDRe a casa II (mou-te i diverteix-te alhora)

  Estar a casa no és fàcil si no hi estem acostumades i acostumats i si la llar en qüestió, no té sortides que permeti esbargir-nos. Des del CeDRe us recomanem jocs familiars que possiblement tingueu al fons de l'armari i que ara és hora de treure. #cedreacasa

 • 20/03/2020

  Converses incòmodes...

  Qui no ha sentit mai allò de "els immigrants s'enduen totes les ajudes", "les escoles amb majoria d'alumnat immigrant tenen un nivell més baix"...La Coordinadora d'ONG Solidàries, amb el suport de l'Ajuntament de Figueres, ha produït tres càpsules àudiovisuals per interpel·lar la ciutadania sobre alguns dels estereotips, prejudicis i rumors, que més podem sentir al carrer. Estem d'estrena! 

 • 20/03/2020

  Contra les polítiques de mort europees, cibermanifestació!

  Davant la greu situació de vulneració de drets humans que s’està vivint a les fronteres d’Europa i amb el repunt de la violència a la frontera entre Grècia i Turquia, que ara amb la majoria de països confinats, continua, Girona Acull ha impulsat una resposta des del món local i apte per al confinament, a la qual la Coordinadora d'ONG Solidàries hi ha donat suport. Ha estat un èxit!

 • 18/03/2020

  Càritas reclama més suport de l’administració per poder mantenir els serveis d’aliments oberts

  Càritas Diocesana de Girona està fent un gran esforç per mantenir oberts una trentena de serveis d’entrega d’aliments arreu de la diòcesi de Girona durant la crisi provocada pel COVID-19. #elcompromísnotanca

 • 17/03/2020

  COVID-19: Suspensió de terminis ACCD

  Arran de l'aprovació pel Govern de l'Estat del Reial Decret 463/20 del 14 de Març de declaració de l’estat d’alarma (BOE núm. 67, de 14/3/2020) s'ha decretat la suspensió de les actuacions i dels terminis processals en totes les jurisdiccions, és a dir, via judicial (Disposició addicional 2a del RD), la suspensió dels terminis administratius (Disposició addicional 3a del RD) i la suspensió dels terminis de caducitat i prescripció (Disposició addicional 4a del RD).

 • 16/03/2020

  El CeDRe a casa

  Des del CeDRe de la Coordinadora,  hem preparat per aquests dies alguns dels nostres recursos perquè us acompanyin també des del confinament a casa. Així, hem creat el hashtag #CeDReaCasa que anireu rebent periòdicament i que us animem a compartir i a enriquir-lo amb propostes.

 • 16/03/2020

  Materials preventius coronavius en diverses llengües

  Sarahule, wolof, àrab, castellà, tagal, fula...us hem recopilat materials preventius del coronavirus en diverses llengües i formats -imatge o àudio-. Feu-los córrer!

 • 16/03/2020

  Davant el coronavirus, responsabilitat i prevenció

  La incertesa generada per l'arribada del coronavirus al nostre país ens obliga, a adoptar diferents mesures de protecció que garanteixenin la continuïtat del servei i contribueixin a la seguretat de tothom: usuàries del CeDRe i entitats membres de la Coordinadora.

 • 11/03/2020

  Dona, violències i gènere

  Qui soc jo?  Quines violències o discriminacions pateixo o puc patir? Com puc reaccionar? On poden oferir-me acompanyament i assessorament? Hem intentat donar resposta a aquestes preguntes en l'exposició Dona, violències i gènere.

 • 11/03/2020

  Elisa Ballardin: «La mirada de l’artista pot aportar moltes eines educatives»

  L’Elisa Ballardin és una de les tres ànimes de La Nave Va, una associació de teatre social que es mou entre els projectes artístics i la transformació social, sempre amb el teatre com a eina.

 • 10/03/2020

  Rebel·lem-nos pel clima i la vida

  Aquest dissabte, 14 de març, Rebel·lió o Extinció, amb la col·laboració de l'Associació de Naturalistes de Girona, impulsa la Jornada d'Emergència Climàtica i Estratègia dels Moviments Ecosocials, a Girona.

 • 09/03/2020

  Els EUA i França incrementen la venda d'armes

  Les transferències internacionals de grans armes durant el període de cinc anys 2015–19 van créixer un 5,5% en comparació amb el 2010–14. Els EUA, Rússia, França, Alemanya i la Xina van ser els principals exportadors d'armes.

 • 04/03/2020

  Nou protocol per a la prevenció i abordatge del matrimoni forçat

  L'any passat es van denunciar 14 matrimonis forçats a Catalunya. Però n'hi ha molts més que no es denunciaran mai. Aquesta setmana, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha presentat un nou protocol per a prevenir i abordar una de les violències masclistes més invisibilitzades i dures.

 • 04/03/2020

  Susanna Gómez, de Children of Africa: «On hi ha educació, hi ha gent lliure.»

  Quedem a Figueres on la Susanna Gómez i la seva parella, en William B. Munga, dirigeixen una acadèmia d’anglès impregnada del seu “altre” projecte. Només entrar, ja s’hi pot veure materials de difusió de Children of Africa, l’entitat solidària que van fundar tots dos ara fa 10 anys, i algun objecte d’artesania keniana.

 • 04/03/2020

  Els drets humans no es trepitgen

  Que es cancel·li la suspensió de l’aplicació de la Convenció de Ginebra per part de Grècia de manera immediata, que s'aturin les devolucions en calent, que s'obrin vies legals i segures per accedir a la UE i que s'apliquin  polítiques migratòries basades en els drets humans, la defensa del dret a la vida i la prevalença de la seguretat humana.

Recursos