Resultats de la teva cerca: ""

Entitats

Notícies (veure totes)

 • 21/07/2020

  Oxfam Intermón demana una regularització extraordinària i canvis legals

  El col·lectiu de persones migrants és un dels més castigats pels efectes de la crisi de la Covid-19, segons les recents estimacions d'Oxfam Intermón, que en el seu informe Que lo esencial no sea invisible -que publica avui- demana una regularització extraordinària de les persones en situació irregular, així com garanties d'accés a treball digne i a l'ingrés mínim vital per a les persones migrants. Foto: Pablo Tosco / Oxfam Intermón

 • 17/07/2020

  Solidaritat a fons

  Els efectes de la crisi generada per la COVID19 són especialment devastadors entre la població més vulnerable arreu del món. El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament  engega la campanya de comunicació Solidaritat a fons, per posar en valor la cooperació municipalista davant la pandèmia del coronavirus.

 • 14/07/2020

  S'aprova la moció a favor de la seguretat humana

  El Ple de l'Ajuntament de Girona va aprovar ahir la moció a favor de la seguretat humana que presentava Dagua ONG en representació de les entitats del Consell Municipal de Cooperació de Girona i de les entitats de la Coordinadora d'ONG Solidàries. La moció va comptar amb 19 vots a favor, els de JxCat, Guanyem i ERC, amb 6 abstencions del PSC i  2 en contra de Cs. Podeu llegir la moció aprovada, a continuació.

 • 13/07/2020

  Comparteix aprenentatges i bones pràctiques en l’àmbit social i sanitari

  DIXIT Girona i la Fundació Campus Arnau d'Escala impulsen una crida per a identificar experiències positives generades arran de la crisi social i sanitària provocada per la COVID-19, que seran recollides amb l'objectiu de facilitar la seva implementació. Foto: #ramadadesdecasa/Azahara

 • 08/07/2020

  2019: l'any del 25è aniversari

  Una de les coses que recordem a la Memòria del 2019 és el 25è aniversari de la Coordinadora d'ONG Solidàries. Un aniversari que va servir per retrobar-nos, fer autocrítica, posar en valor la feina feta al llarg de tots aquests anys i per iniciar un treball de reflexió sobre els reptes de futur. Us avancem la versió digital de la memòria 2019, que repartirem en paper, a l'assemblea de setembre. 

 • 06/07/2020

  Com ha afectat la pandèmia a la pau i la seguretat?

  Més inseguretat, més desigualtat, vulneracions de drets...la pandèmia ha obtingut respostes diferents segons els països. L'ICIP (Institut Català Internacional per la Pau) presenta el projecte “#COVIDPEACE: Impactes de la covid en la pau i la seguretat" per reflexionar-hi.

 • 03/07/2020

  Viatge al cor de la malària

  El maig de l'any 2008, Miquel Ruiz, de Fotògrafs per la Pau, iniciava un viatge per documentar "un viatge a l'epicentre del país amb més malària de l'Àfrica", diu el fotoperiodista, i per repartir medicines i material sanitari. Una selecció de les fotografies d'aquell viatge a Libèria han quedat recollides ara en un llibre digital. Fotos: Miquel Ruiz

 • 29/06/2020

  Camps de treball per aquest estiu

  El Servei Civil Internacional disposa de molts projectes de voluntariat de curta durada durant l’estiu que busquen voluntàries. Troba el teu camp de treball per aquest estiu!

 • 29/06/2020

  recurs del mes de juliol

  Arrenca el mes de les colònies, els casals, els campaments... I l'inici de vacances. Per aquest motiu, us fem un especial CeDRe de jocs de gran format i de jocs de taula per a què pugueu venir a recollir durant aquests dies i dur als vostres centres d'esplai i lleure.

   

 • 26/06/2020

  Armes sota control demana aturar la venda d'armament als països que violen els drets humans

  Amb motiu de la compareixença del Govern, el proper dilluns 29 de juny, a la Comissió de Defensa del Congrés per retre comptes sobre exportacions d’armes espanyoles, la campanya Armes Sota Control demana més transparència i la suspensió de l’exportació d’armament a l’Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs Units i Israel.

 • 23/06/2020

  Fiscalitat progressiva per a una reconstrucció justa i necessària

  La COVID-19 ha demostrat que les polítiques públiques a Espanya són imprescindibles. Les retallades pressupostàries en sectors com sanitat i educació durant la crisi econòmica de 2008 van empitjorar les vides de milers de persones, produint més precarietat i empenyent a més a viure en condicions de vulnerabilitat. Davant un nou panorama de crisi, Oxfam Intermón proposa diferents mesures per a fer-hi front.

 • 23/06/2020

  Intercanvi virtual entre professorat de Xauen i Girona

  L' Associació ECCIT amb la col·laboració de la Federació d’Educació de CCOO a comarques gironines posa en marxa la novena edició de l’Intercanvi de mestres, professorat i educadors i educadores socials de Girona i Xauen. Adaptant-ho a la situació actual de pandèmia, l'edició serà ara virtual i incorpora forces novetats.

 • 17/06/2020

  La reinvenció de les ONGs

  Una de les conseqüències positives de la COVID-19, en l’àmbit de la solidaritat, ha estat la posada en marxa d’un munt de noves iniciatives per superar l’aïllament i esquivar l’aturada inicial a projectes de cooperació i, sobretot, de sensibilització. Les TICs hi han jugat un paper imprescindible.

 • 17/06/2020

  Convocatòria de subvencions per al foment de la cooperació internacional al desenvolupament

  Dipsalut obre una nova convocatòria d'ajuts per a la cooperació al desenvolupament per a l'any 2020. El termini per a presentar sol·licituds comença demà 18 de juny i finalitzarà el 2 de juliol. Foto: Dagua

 • 15/06/2020

  Modernitzen l'arsenal nuclear

  Malgrat la disminució en el nombre d’ogives nuclears el 2019, tots els països amb aquest armament segueixen modernitzant els seus arsenals. Així ho explica l’Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI)  que llança el seu anuari SIPRI Yearbook 2020 .

 • 10/06/2020

  Recuperem la ciutat

  Sota el lema ¨Recuperem la ciutat¨, entitats de tot Catalunya es mobilitzen a les principals ciutats per reclamar un desconfinament amb una reducció dràstica de l'ús del vehicle privat. A Girona, la plataforma Girona pel Clima, de la qual en formem part, proposa "recuperar" el carrer Migdia.

 • 08/06/2020

  Renda Bàsica Universal vs Ingrés Mínim Vital

  Ahir s'aprovava l'Ingrés Mínim Vital (IMV), una ajuda molt esperada que ha estat acollida amb "tebior" per les entitats socials que des de fa temps reclamen una Renda Bàsica Universal (RBU). Foto CGT

 • 08/06/2020

  Rebrota l'exclusió social

  Càritas Diocesana de Girona ha presentat la Memòria 2019 de l'entitat i la gestió que ha fet durant la crisi del coronavirus. Només durant la pandèmia ha atès a 15.737 persones a les comarques gironines, una xifra que confirma "un rebrot de l’exclusió social que empitjora la situació de les famílies més vulnerables". L'entitat ha atès llars que fins ara no havien necessitat ajuda i que són famílies que s'han quedat sense ingressos des de l'estat d'alarma. Foto Càritas

 • 03/06/2020

  El racisme mata

  La mort del ciutadà afroamericà George Floyd a mans d’un policia de Minneapolis, és una nova víctima del racisme que se suma a una llarga llista en la que hi trobem, també, morts més properes com la d'Idrissa Diallo qui moria al 2012 CIE de la Zona Franca o les 15 persones assassinades a la platja de Tarajal, dos anys més tard, en una acció liderada per la Guàrdia Civil. Davant aquests fets, des de la Coordinadora d'ONG Solidàries manifestem: 

 • 29/05/2020

  Epidèmies i altres Problemes de Salut en Crisis Humanitàries

  La Facultat d'Infermeria de la UdG i la Cooperativa Humanitària organitzen, des de la Fundació de la UdG, la segona edició del curs d'estiu "Principals Epidèmies i altres Problemes de Salut en Crisis Humanitàries: Descripció i Estratègies de Resposta"  (2 ECTS).

Recursos