02/12/2020

12 mesos per la igualtat

La llista de desigualtats i vulneracions de drets de les dones és extensa, però la llista dels petits avenços en igualtat també. Ens hem volgut fixar, precisament, en les petites victòries assolides cap al camí de la plena igualtat i li hem donat forma de calendari feminista.

La legalització de l'avortament a Islàndia, el Dia contra la Mutilació Genital Femenina, el 8 de març i el 25 de novembre, el Dia de la visibilitat lèsbica, el Dia Internacional de les dones per la pau i el desarmament o el Dia Internacional de la planificació familiar són algunes de les efemèrides que trobareu marcades al calendari "12 mesos per la igualtat" de la Coordinadora d'ONG Solidàries i molt ben il·lustrades per  Clara Gispert. Es tracta d'un nou material de sensibilització que vol entrar a totes les cases per ajudar a prendre consciència que ens cal avançar cap a la plena igualtat, per al benefici de tothom, no només de les dones, i que només perseverant, seguirem fent passes endavant.

Des de la Coordinadora d'ONG Solidàries volem que el 2021 sigui un any de presa de consciència i lluita a favor de la igualtat de gènere, la llibertat i el respecte als drets humans. Per aquest motiu, n'hem editat 700 exemplars que es repartiran de manera gratuïta entre les entitats de la Coordinadora, les administracions que ens donen suport i la ciutadania, a partir d'aquesta setmana. Cada mes es destaquen diverses efèmerides feministes i una d'elles es desenvolupa en profunditat, aportant dades de la situació a casa nostra, curiositats, o quin treball es fa des de les entitats solidàries.

Aquest calendari compta amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l'Ajuntament de GironaDipsalut Girona i la correcció lingüística del Consorci per la Normalització Lingüística de Girona.