14/09/2021

Cicle de formacions per a enfortir les entitats que treballen migracions

El Fons Català de Cooperació amb el suport de la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Girona i la col·laboració de la Coordinadora d'ONG Solidàries organitza, per aquest proper mes d'octubre, un Cicle de Formacions per a l'enfortiment de les entitats que treballen en l'àmbit de les migracions i el desenvolupament. Ja us hi podeu inscriure. 

Les formacions començaran el proper 2 d’octubre a l'Estació Jove de Girona i tenen com a objectiu reforçar les organitzacions que treballen en l’àmbit de les migracions i el desenvolupament perquè es converteixin en agents decisius en relació a la cooperació al desenvolupament a origen i, a través de l’educació crítica i transformadora, en actors claus per la cohesió social a les societats d’acollida. 

En aquest sentit, el programa inclou dues sessions sobre Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans, una de Comunicació i Educació Crítica i Transformadora, una per a l'enfortiment organitzatiu de les entitats, i una última sessió introductòria a la formulació de projectes.

Per poder participar de les formacions, que són completament gratuïtes, cal tenir coneixement de català i/o castellà així com habilitats informàtiques. 

Un cop finalitzades les 5 primeres sessions, i amb l’objectiu de dur a la pràctica els coneixements adquirits durant la formació, es plantejarà a les entitats la possibilitat de poder participar en un procés de mentoria per tal de poder formular una proposta de projecte de cooperació i/o educació crítica i transformadora.

Per portar a terme aquest exercici de formulació, les entitats comptaran amb un assessorament individualitzat i personalitzat que les guiarà i acompanyarà en la formulació de les propostes. A més de formular el projecte, també es portarà a terme una identificació de convocatòries a les que les entitats podrien optar i una anàlisi dels requisits per presentar-s’hi.

Per a l'exercici de formulació, les entitats disposaran d’un total de 240 hores de mentoria distribuïdes en acompanyaments individualitzats d’unes 12 hores aproximadament per entitat.

Una vegada les entitats disposin del projecte formulat, i en un màxim de 4 mesos desde la finalització de la última sessió, es realitzarà una última sessió grupal de tancament per posar en comú els projectes formulats i els aprenentatges

Per a inscripcions i més informació: nfrancoli@fonscatala.org / 93 412 26 02 – ext. 113