14/10/2015

Fem memòria!

La Coordinadora d'ONG Solidàries va començar el 2014 trepitjant fort: l'Institut de Drets Humans de Catalunya ens va concedir el Premi Solidaritat 2013. Per aquest motiu, a la Memòria 2014 hi podreu llegir, a mode de presentació, el discurs que l'anterior president de la Coordinadora, en Rafel Villena, va llegir durant la cerimònia d'entrega del guardó. La Memòria d'Activitats 2014 repassa les principals campanyes dutes a terme conjuntament, però també incorpora una agenda que permet veure quines activitats solidàries es van fer a les comarques gironines.

Del 2014 en destaquem l'inici de la Mostra de Teatre Inclusiu que a partir del mes de setembre, va permetre donar forma al projecte de tres entitats: Associació GRAMC, Grup de Gènere i Interculturalitat de la Coordinadora i Llagostera Solidària. Una casualitat en el temps, va fer que aquestes entitats iniciessin projectes de teatre per sensiblitzar en cohesió social, des de prismes diferents però molt propers. Des de la Coordinadora es va aconseguir el finançament i els recursos humans necessaris per poder la Mostra a tots aquells municipis que ho sol·licitessin, amb l'objectiu d'arribar a un públic poc avesat a anar al teatre.

El 2014 també va ser l'any del Fòrum Social Català a Girona. La Coordinadora va tenir un paper clau a l'hora de coordinar i implicar més de 33 entitats sindicals, socials, ecologistes, solidàries, feministes, etc. Entre totes les persones particiapants, es va fer un exercici de reflexió col·lectiu sobre com assolir la defensa dels nostres drets i mitjançant la construcció d’alternatives a partir de les xerrades, assemblees, debats, conferències i cinefòrums.

La Coordinadora d'ONG Solidàries va cumplir 20 anys el 2014. Per aquest motiu, la Jornada Anual que es va fer a Sant Aniol de Finestres, acollits pel CCU Girona, va ser més festiva de lo habitual, amb bufada d'espelmes inclosa i la necessària dosi de reflexió a càrrec de l'europarlamentari, Josep Maria Terricabras.

Hi ha moltes més coses a destacar: com el cicle de formacions "Enfortim el Codesenvolupament" en les que van participar gairebé una trentena d'entitats o les campanyes Fulards per la Pau -amb una participació rècord de més de 3.000 alumnes de Girona-  i la de Pobresa Zero -amb la construcció simbòlica d'una fiscalitat més justa-.

Podeu fer memòria, donant un cop d'ull a aquestes i moltes d'altres activitats a  la Memòria 2014 >>