12/01/2021

Jan Millastre, nou president de la Coordinadora d’ONG Solidàries

Des d’aquest mes de gener, l’activista i coordinador tècnic de projectes de l’entitat GERD, Jan Millastre (Lladó, 1976) es posa al capdavant de la Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i l’Alt Maresme. Millastre subsistueix així l’historiador i periodista Pau Lanao, que des de l’any 2015 presidia la nostra entitat i ara passarà a fer de vocal.

Jan Millastre és molt conegut a les comarques gironines pel seu doble compromís amb dues causes: la solidaritat amb Centre Amèrica i la discapacitat. A més de formar part de l’entitat sarrianenca GERD des de gairebé els seus inicis (l’any 1998) és l’impulsor de Kreamiks, una associació que acompanya les persones que han patit cremades severes, com ell mateix. Millastre està vinculat a la Coordinadora des de fa molts anys i coneix bé els reptes que té al davant l’entitat. “En el context actual, treballar de manera altruista, des de les bases, fent xarxa i donant suport a les causes socials per enfortir aliances és gairebé una necessitat tant important com urgent.”, assegura Millastre.

El GERD és una entitat de cooperació al desenvolupament amb seu a Sarrià de Ter que va iniciar la seva activitat l'any 1998. El projecte inicial va ser una revista, L'Atípic, però aviat van posar fil a l'agulla a un projecte de donació de cadires de rodes a Cuba, que també els ha dut a Guatemala i Nicaragua, amb diversos projectes de suport a les persones amb discapacitat. Jan Millastre, actualment, és el coordinador tècnic de projectes a l'entitat.

Després de la renovació de la Junta, Lluís Puigdemont (Fundació Ser.gi) continuarà ocupant la vicepresidència, Eder Javier Aspuac Castro (Fundació Utopia) la secretaria  i Jordi Planas (Agenda Llatinoamericana) és el tresorer. Per la seva part, Pau Lanao i Meli Barbero (Valentes i Acompanyades), Ángel Vàzquez (ACAPS Girona i La Guerrilla Comunicacional), Anna Martin (Oxfam Intermón Girona) i Mamadou Faye (Associació pel Desenvolupament del Riu Senegal) seran vocals en aquesta nova Junta.