27/06/2022

No a les armes nuclears, no a la guerra, no a l'OTAN!!

L’endemà de la invasió russa a Ucraïna, el 25 de febrer d'enguany,  les entitats de la Coordinadora convocàvem a la Plaça del Vi de Girona una concentració per dir NO A LA GUERRA, i NO A LA OTAN! Quatre mesos després, hi hem tornat!

En aquella ocasió hi va assistir una nodrida representació dels ucraïnesos residents a les comarques gironines que van manifestar la seva oposició a la invasió del seu país per part de Rússia. Aquest dilluns, just 4 mesos després, la guerra continua escampant la seva estela de destrucció i mort, l’OTAN i el seu relat continua més fort que mai i l’amenaça de l´ús de l’armament nuclear és més potent encara.

Per això, a proposta de FundiPau i Justícia i Pau Girona, aquest dilluns ens hem tornat a trobar a la Plaça del Vi, per refermar la nostra oposició frontal a la "Guerra, a totes les guerres, i a tots els qui les promouen, i en contra de la Cimera de l’OTAN que es realitza aquesta setmana a Madrid." També per exigir al govern espanyol que posi fil a l'agulla i es comprometi en ferm amb el Tractat de la No Proliferació d'Armes Nuclears. Una trobada, en el marc dels dilluns que organitza des de fa mesos Girona Vota, per reivindicar el nostre compromís amb la Pau, amb les polítiques de construcció de la Pau, i amb la llibertat de les persones i dels pobles.

En representació de les entitats de la Coordinadora d’ONG Solidàries, FundiPau i Justícia i Pau han llegit aquests dos manifestos, que teniu al següent enllaç>>