26/10/2022

On habita la violència masclista

La Fundació SER.GI posa en marxa una nova campanya de sensiblització sobre la violència masclista que inclou una exposició, un concert i una guia de recursos educatius per a alumnat de primària i secundària. Foto J.Aureli Martí 

El proper divendres 4 de novembre a les 7h de la tarda, al Claustre del Centre Cultural La Mercè de Girona, s'inaugura l'exposició de la Fundació Ser.gi On habita la violència masclista. Aquesta exposició forma part del projecte “Dones Supervivents”, que la fundació desenvolupa des de l’any 2016 amb l’objectiu de promoure accions en l’àmbit de l’habitatge social per tal que les dones que han patit violència masclista, i els seus fills/es, puguin refer la seva vida.

"On habita la violència masclista" està formada per fotografies en blanc i negre del fotògraf Joan Aureli Martí que s'ha centrat en les diferents violències que pateixen les dones, des de la física a l'estructural. La mostra posa el focus, també, en el procés d’apoderament de les dones, per tal d’afrontar i superar aquestes violències des d’una situació de desavantatge respecte al gènere masculí. Cada imatge va acompanyada d’una reflexió feta per 15 dones del món de la cultura, el periodisme i la literatura de les comarques gironines, d'entre les quals hi ha la periodista i companya de Valentes i Acompanyades, Carme Vinyoles, la mestra jubilada i presidenta d'Amics de la UNESCO Girona, Dolors Reig, o l'escriptora i presidenta de Girona Voluntària, Maria Mercè Roca.

Aquesta exposició va acompanyada d'una Guia de recursos educatius adreçada a l'alumnat de primària i secundària, en la que hi ha col·laborat la Coordinadora d'ONG solidàries, el DIXIT Girona i el SIAD de Girona. Aquesta guia està disponible pel professorat i els equips educatius, al web de la Fundació.

La campanya contra la violència masclista de Fundació Ser.gi inclou un concert que es farà el dijous 24 de novembre a les 19.30h a l'auditori de La Mercè de Girona i que comptarà amb la participació de Mireia Vilalta, Namina i Nuri Thunder, totes tres veus, de les comarques gironines. Els fons recaptats amb les entrades (12 euros anticipada i 15 a guixeta) es destinaran al projecte "Dones supervivents" i ja es poden reservar les entrades aquí >>