20/10/2022

Sense llar i fora de cobertura

El maig de 2022 es va fer un recompte oficial coordinat des del Centre d’Acollida i Serveis Socials La Sopa que va xifrar en 86, les persones que dormen als carrers de Girona. Malauradament, hi ha 26 persones més sense llar, que 6 anys enrere. Foto: Càritas Girona

Per posar el focus sobre les persones en situació de sense llar, l'Associació Traçant CaminsCàritas Girona i la regidoria de Drets Socials i Cooperació de l'Ajuntament de Girona posen en marxa un la campanya "Fora de cobertura", que inclou una desena d'activitats de sensibilització que arrencaran dilluns 24 d'octubre i que s'allargaran durant tota la setmana. 

La campanya "Fora de cobertura" es presentarà dilluns al Pont de Pedra de la ciutat (10h) i inclou tres exposicions: una de Càritas Jove al centre cívic Pla de Palau, una segona de vinyetes de "La Perra Laika" l'àlies del dibuixant Jordi Jiménez Xiberta, al local de Pedret "Trobades amb sostre" (10.30h), i una última, "Amb el cap ben alt" amb fotografies de Pere de Prada a la Biblioteca de l'Institut Vallvera de Salt.

L'acte central és una taula rodona per abordar l'impacte en la salut de les persones que viuen o han viscut al carrer, que comptarà amb la partcipació de diferents professionals de l'equip de Salut Mental a les persones sense llar (ESMAS), així com testimonis del sensellarisme i d'entitats que hi treballen.

PROGRAMA

DILLUNS 24 D'OCTUBRE

Inauguració i presentació de la campanya

Associació Traçant Camins, Càrita Girona, CASS La sopa i Regidoria de Drets socials i Cooperació de l’Ajuntament de Girona.

Lloc:Pont de Pedra (10h)

Exposició de fotos (Centre cívic Pla de Palau.) Càritas Jove

DIMARTS 25 D'OCTUBRE 

Xocolatada i Concert

Assoc. Traçant camins.  Música amb Pau Morales

Lloc:Centre Cívic Barri Vell  (de16h-18.30h)

DIMECRES 26 D'OCTUBRE

Inauguració d’exposició de Vinyetes “La Perra Laika” (Jordi Jiménez Xiberta). Jornada de portes obertes al local de Pedret “Trobades amb Sostre”.

Lloc:Local de Pedret(10.30h)

Presentació de l'Exposició fotogràfica.“AMB EL CAP BEN ALT”. Fotografies de Pere de Prada.

Lloc: Biblioteca  IES VALLVERA

Xerrades a Cicles formatius de grau Superior Tècnics d’Integració Social (TIS) Institut VALLVERA

Lloc: Biblioteca  IES VALLVERA Hora : de 16´20h 1er TIS i a 17´40h  2on TIS

DIJOUS 27 d'OCTUBRE 

Taula rodona de professionals, usuaris/es i altres «Quin impacte té en la salut de les persones el fet de viure o haver viscut al carrer» Amb: Albert Ventura  González ( Psiquiatre de l' Equip de Salut Mental a les persones sense llar - ESMAS-), Mariona Soler Puig ( Infermera de l' Equip de Salut Mental a les persones sense llar - ESMAS-) i Andrés Guindos Bretones ( Treballador Social de l' Equip de Salut Mental a les persones sense llar -ESMAS-). 

Lloc: Aula Magna de la Casa de Cultura (De 9.30 a 11.30h)

Participants: Persones que han viscut situacions de sensellarisme, Creu Roja, Càritas Girona, CASS Teresa Ferrer, CAP Santa Clara, CSMA,Tècnics/ques del CASS La Sopa.

Flash Movie i lectura del manifest

Lloc:Concentració davant la Generalitat de Catalunya (12h)