Notícies
Drets Humans, tots, per a tothom i a tot arreu. Sota aquest lema, Girona recupera enguany la manifestació pels Drets Humans, que tindrà lloc aquest diumenge 12 de desembre, a les 12h. La Declaració Universal dels Drets Humans va nèixer amb l'objectiu de vetllar per la llibertat, la justícia i la pau al món, i compleix demà 62 anys. Encara queda molta feina a fer. Suma't a la manifestació i fes visibles les reivindicacions de la teva entitat.
A la Coordinadora d'ONG Solidàries s'ha creat recentment el Grup de Gènere i Interculturalitat, integrat per membres de diferents entitats. Els seus objectius són treballar en favor de l'aplicació de la perspectiva de gènere tant al si de les pròpies entitats com en els projectes que desenvolupen, així com visibilitzar les aportacions de les dones al desenvolupament. D'altra banda, està creant un grup artístic femení, com a eina de sensibilització vers la igualtat de gènere, i busca dones amb ganes d'involucrar-s'hi.
SETEM Girona està organitzant una acció al carrer per reivindicar el consum responsable aquest Nadal. Serà el proper dissabte 11 de desembre, a partir de les 5 de la tarda, a diversos espais comercials de la ciutat. Els participants aniran caracteritzats amb pancartes i màscares i repartiran fulletons amb propostes de consum responsable. L'acció es realitzarà simultàniament a Barcelona i està marcada en la campanya de SETEM Catalunya per aquestes festes.
Aquest estiu, la tercera edició del Campus per la Pau va dedicar la seva atenció a les crisis financera i climàtica. Durant tres dies, es van celebrar conferències i taules rodones a la UdG sobre temes actuals com el frau fiscal, la banca ètica, el treball digne, les pensions, el decreixement o el canvi climàtic. Un DVD recentment editat recull imatges d'aquestes jornades i declaracions dels experts, economistes, sociòlegs i ambientòlegs, que hi van participar. El vídeo també es pot veure online.

Deforestació, vessaments de petroli, danys ambientals irremeiables...Aquestes són algunes de les conseqüències més conegudes d'un model de consum, el nostre, que fa aigües pertot arreu. Des dels països rics, però, sovint oblidem que el nostre consum té conseqüències negatives mediambientals, socials, econòmiques i fins i tot, polítiques, als països del Sud. Aquest seria el rerefons d'unes desigualtats socials cada cop més extremes, de la vulneració dels drets humans aquí i als països empobrits, de l'espoli continuat dels recursos naturals que les transnacionals abanderen, de manera impune, als països d'origen de les noves migracions. El consum responsable va més enllà de petits canvis d'hàbits, promou un necessari canvi de pensament i valors, una presa de consciència envers les conseqüències que tenen els béns que consumim, tant per a nosaltres mateixos, com per a les persones que els produeixen, per al sistema socioeconòmic, com per al medi ambient. Necessitem un canvi de model de creixement, polític, econòmic i social. I els consumidors hem de ser conscients del nostre important rol a l'hora d'aturar la cadena del consum insostenible. La revolució és possible i és a les nostres mans.

I estrena a Girona d'una peça teatral sobre el consum "irresponsable" de robaAVUI DIMARTS 30 DE NOVEMBREA LES 19H.A L'AULA VIADER DE LA CASA DE CULTURA DE GIRONA