Notícies
Ahir es va cloure la desena edició de la campanya de sensibilització sobre cultura de pau que impulsem conjuntament la Unitat de Cooperació de l'Ajuntament de Girona i la Coordinadora d'ONG Solidàries, amb l'excusa del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau.
Indra, Sener, Tecnobit, GMV, Rohde & Schwarz, Accenture, Sopra Steria, ATOS IT o Thales, són empreses que han crescut o s’han instal·lat a Catalunya, que tenen un posicionament important en els sectors de la defensa i la seguretat, i que reben fons de finançament d'aquest sector.
La plataforma Girona pel Clima, de la qual la Coordinadora dONG Solidàries en forma part juntament a una desena d'entitats ecosocials, va entregar dilluns una carta a l'alcaldessa Marta Madrenas i al regidor de Sostenibilitat, Martí Terés, on demanem que es concreti el full de ruta previst per fer efectiva l'emergència climàtica a Girona, declarada en pel ple del passat mes de novembre.
Les brigades solidàries són una manera de conèixer altres realitats i eixamplar la mirada, tot contribuint a la transformació del món on vivim, combatent les desigualtats des de l'acció. Unes quantes entitats de la Coordinadora d'ONG Solidàries organitzen estades solidàries a diversos llocs dels cinc continents. Foto: Setem
Si us hi fixeu bé, aquesta setmana trobareu alguns canvis al web. Des de fa uns mesos que hi hem estat treballant amb l'objectiu de millorar la navegació i actualitzar la imatge del Solidaries.org- portal solidari de les comarques gironines-, coincidint amb el 25è aniversari de la Coordinadora d'ONG Solidàries.
Les dades són preocupants: segons l'Organització Mundial de la Salut,cada any tres milions de nenes corren el risc de patir una mutilació genital. A Girona, diverses entitats organitzen o participen en actes de sensibilització amb motiu del Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina (MGF).
Com pensen els joves no acompanyats que viuen a Catalunya? D'on provenen? Per què van decidir marxar del seu país? L'Agència Talaia, proposa 10 vídeos documentals per conèixer el testimoni d'aquests joves migrants. Foto Agència Talaia
Amb motiu del dia internacional contra la mutilació genital femenina, el 6 de febrer, us recomanem lectures i documentació al respecte d'aquesta pràctica violenta i ancestral contra les dones.
El 30 de gener és el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (el DENIP) amb el qual es commemora l’aniversari de la mort del líder pacifista, Mahatma Gandhi. Des de fa 10 anys, les escoles de la ciutat de Girona participen en la proposta educativa i de sensibilització en la cultura de pau que impulsen conjuntament la Coordinadora d’ONG Solidàries i la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament de Girona. Aquest mes de gener, la proposta és: Fem les Paus!
El risc de pobresa de la població migrada és molt superior al de les persones nascudes a l’Estat espanyol. Així ho demostra el darrer informe d'Indicadors Socials a Catalunya elaborat per la federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS), Migracions i vulnerabilitat. De fet, gairebé el 40% de les persones procedents de fora de la UE són pobres, encara que treballin. Quatre vegades més que en el cas de la població nascuda a l’Estat espanyol.
El col·lectiu #Onsónlesdones que denuncia la invisibilitat de les dones als mitjans de comunicació, ha emès el seu cinquè informe després de revisar els espais d’opinió dels mitjans escrits i les tertúlies televisives i radiofòniques d'un total de quatre diaris catalans d'àmbit nacional, cinc mitjans digitals, vuit tertúlies radiofòniques i cinc de televisió. L'informe elaborat durant l'últim trimestre de l'any passat, mostra com les dones han signat el 29% d'els articles o intervencions, i els homes el 71% restant.
En motiu del nostre 25è aniversari, la Coordinadora d’ONG Solidàries ha editat el llibre 25 anys i més. L’empremta gironina en la solidaritat catalana. La presentació serà aquest dimecres 22 de gener, a les 7 de la tarda, al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona. Us hi esperem!