21/11/2022

La Solidària, Fira d’entitats de l'àmbit social i de cures

La Coordinadora d'ONG Solidàries posa en marxa La Solidària. Es tracta d'una Fira d'entitats en l'àmbit social i de cures que vol facilitar l'intercanvi entre estudiants i entitats de cares a generar oportunitats laborals en aquest sector i millorar, així,  la intervenció i el treball comunitari als nostres barris. 

El proper dimecres, 30 de novembre, 13 entitats de la Coordinadora participen en una fira adreçada a estudiants i professorat dels cicles formatius de Grau Mitjà i Superior d'Animació Sociocultural i Turística, Educació Infantil, Integració Social i Atenció a les Persones en Situació de Dependència, dels instituts Vallvera, de Salt, i Montilivi i Escola FEDAC Sant Narcís, de Girona.

La fira es farà en diversos espais de la Factoria Cultural Coma Cros de Salt i quedarà inaugurada a les 9 del matí i s'allargarà fins a les 17h de la tarda. Les entitats socials de la Coordinadora que participen a la Fira d’enguany, son entitats que treballen amb els col·lectius més vulnerables i fràgils de les nostres ciutats i barris. Són Nou Sol, Càritas Girona, Fundació Utopia, ECCITAssociació per la Cohesió Social d'Arbúcies, Dagua ONG D'ajuda a Colòmbia, ASOCOLGI, Casal dels Infants, La Nave Va, Creu Roja, Azahara, Valentes i Acompanyades, Legki Yakaru, 13 entitats molt proactives, necessàries i a vegades, poc conegudes.

El seu treball diari a places, carrers i dins els mateixos nuclis familiars, sovint ajuden a esmorteir el fort impacte de les successives crisis que han impactat a Catalunya i constitueixen un suport fonamental per a la societat civil i els equips de professionals de l'àmbit social i comunitari, i per a l'administració pública.

La Solidària vol convertir-se en espai de trobada entre aquestes entitats professionals i professionalitzades i les futures i futurs professionals del sector social i comunitari de casa nostra. L’objectiu doncs, és fer de pont i generar vincles entre estudiants, docents i entitats, dotar d’espais de trobada i coordinació als equips docents i directius que s’acostin a La Solidària, per promoure sinergies entre els diferents instituts del gironès, i en definitiva preparar els èxits d’intervenció i treball comunitari del futur als nostres barris i poblacions per incidir en els drets vulnerats dels nostres veïns i veïnes.

PROGRAMA DE LA JORNADA

MATÍ

AUDITORI DE LA COMA CROS

9h - Inauguració de La Solidària a càrrec de Yoya Alcoceba, directora general de Cooperació de la Generalitat de Catalunya; Margarita de Arquer Carreras, 1a tinenta d'alcaldia i regidora d'Acció Social, Ciutadania i Comunitats de l'Ajuntament de Salt i Lluís Puigdemont, vicepresident de la Coordinadora d’ONG Solidàries. 

9.30h - Conferència "Actuacions educatives d'èxit", a càrrec de Rosa Valls Carol, catedràtica del departament de Teoria i Història de l'Educació de la Universitat de Barcelona.

NAU 10 DE LA COMA CROS

10.30h - 13h  Fira La Solidària:  estands oberts a estudiants i professorat 

SALA EL TELER DE L'ATENEU POPULAR DE LA COMA CROS

11h - Cafè enxarxa’t: espai de diàleg i trobada amb esmorzar exclusiu per a professorat.

TARDA

NAU 10 DE LA COMA CROS

15 -17 h - Fira La Solidària:  estands oberts a estudiants i professorat  dels cicles de tarda

17h - Cloenda a càrrec de Karim Sabni d'Idària, Cooperativa d'Inserció Laboral

SALA EL TELER DE L'ATENEU POPULAR DE LA COMA CROS

15.30 h -Cafè enxarxa’t: espai de diàleg i trobada amb esmorzar exclusiu per a professorat.

Us hi esperem!!