Notícies
La Guerrilla Comunicacional posa en marxa un curs d'introducció a les tècniques bàsiques de vídeo de guerrilla com a resposta a la manipulació i censura dels grans mitjans.
En el Rebobina! d'aquest mes de juliol tenim una proposta que arriba de La Guerrilla Comunicacional. És ''Stop! Rodant el canvi'', el primer documental que es realitza a l'Estat espanyol sobre el tema del decreixement. En el documental se'ns adverteix sobre els greus perjudicis del desenvolupament incontrolat i de l'explotació sense límit dels recursos naturals.
Ja ha arribat el final de curs i toca acomiadar-nos fins al setembre. I ho fem, com cada any, amb un sopar-assemblea a la fresca.
L'Asociación Española de Fundraising convoca els Premis Fundraising per promoure i incentivar la creativitat en l'àrea de la captació de fons de les organitzacions sense ànim de lucre en les accions de captació, fidelització, rendició de comptes i comunicació.
Sota el marc del projecte europeu Reveal Project, l'entitat Espiral ha dissenyat diversos cursos online pensats per a ONG: gestió de projectes, gestió de recursos humans i voluntaris, gestió econòmica i financera, i gestió en comunicació i relacions públiques.

Comença el juliol i, per a moltes persones, les vacances. Des del CeDRe, us proposem un grapat de jocs perquè us els emporteu de vacances i apreneu, mentre us divertiu, estratègies cooperatives amb les vostres famílies o amistats.
El passat 31 de maig, a la província equatoriana de Sucumbíos, es va produir la ruptura d'aproximadament 140 metres d'oleoducte de transport de petroli cru, a causa d'un lliscament de terra produït per les pluges. Es tracta del Sistema de Oleoducto Transecuatoriano (SOTE). Segons fonts oficials, la ruptura ha comportat el vessament de més de 10.000 barrils de petroli, provocant efectes directes sobre les aigües i sediments del sistema hídric de la Província d'Orellana.
El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de Girona ha acordat fer una aportació de 5.000 euros més, per donar resposta a la crida conjunta realitzada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS), davant la greu crisi humanitària que afecta els Campaments de Refugiats Sahrauís de Tindouf (Algèria), a l’Àfrica Occidental. Aquests euros s'afegeixen als 30.000 que inclou el conveni que mantenen l'Ajuntament de Girona i ACAPS-Girona.
Ja estan obertes les inscripcions per al Màster en Desenvolupament Humà Sostenible i Alternatives a la Globalització Neoliberal, que es presenta aquest dijous 27 de juny, a la Fundació Universitat de Girona Formació i Innovació (18h.).
Tot i que s'ha venut un 13,6% menys d'armes espanyoles que al 2011, les exportacions d'aquest tipus de mercaderies són vistes amb bons ulls pel govern espanyol, que al 2012 ha autoritzat vendes d'armes i material de defensa per un valor superior als 8.000 milions d'euros. Segons Amnistia Internacional, FundiPau, Greenpeace i Intermón Oxfam, les ONG que han participat a l'informe La crisis económica no afecta a las exportaciones de armas españolas, dins d'aquestes autoritzacions n'hi hauria una desena de «preocupants», donat el context polític i social dels països on s'han fet arribar les armes.
Aquest dijous, 27 de juny, l'Ajuntament de Girona rebrà una delegació equatoriana i membres d'Enginyeria Sense Fronteres Girona, que estan desenvolupant un projecte integral d'energies renovables a l'Amazònia equatoriana. La delegació equatoriana està integrada pel responsable de l'Área Energía Renovable de l' Empresa Eléctrica Ambato S.A., el VicePrefecto del Gobierno Autonómo Descentralizado Provincial Pastaza i un analista de Energía Renovable, Ministerio de Electricidad.
«Ja fa temps que els esdeveniments nacionals i internacionals ens fan anar d'Herodes a Pilat. Rodejats de malestar gairebé per tots costats (Magreb, Mali, Nigèria) no sabem ben bé quin pito tocar. Van començar els consolats i les ambaixades a donar l'alerta enviant un reguitzell de consignes a la gent dels seus països respectius. El govern callava i no volia posar més llenya al foc perquè era com un desprestigi nacional i un tancament de portes als estrangers.» Aquest és un fragment de la crònica, -o circular, com en diu ell- enviada pel mossèn Pep Frigola. L'hem volgut reproduir per ser un testimoni excepcional del què està passant al Níger, d'on ens arriba ben poca informació.