Notícies
Una cinquantena de persones van assistir ahir a la tarda a la Casa de Cultura de Girona a la presentació del llibre L'hora dels voltors. La crisi explicada a una ciutadania estafada, de l'activista i economista, Josep Manel Busqueta. L'acte va començar de manera emotiva amb un recordatori i un minut de silenci en memòria del company Toni Lecha, històric sindicalista, independentista i militant d'esquerres, i membre actiu de la Xarxa pels Drets Socials, mort la nit anterior.
Tothom està patint les conseqüències de la crisi, ja sigui de manera directa o indirecta, i amb menor o major intensitat: retallades en els serveis públics, atur juvenil del 50%, pèrdua dels drets socials i laborals...Josep Manel Busqueta, economista del Seminari d'Economia Crítica Taifa presenta aquest dimecres, 19 de juny, el seu últim treball a la Casa de Cultura de Girona (19h): L'hora dels voltors. La crisi explicada a una ciutadania estafada (Ed. El Jonc, 2013).
Per què és tan important l'aigua a la nostra vida? "We want clean water" (Volem aigua neta) és un documental de Gerard Franquesa que parteix d'aquesta pregunta tan bàsica per anar relatant en primera persona l'experiència i la relació de la població senegalesa de diferents ètnies, generacions i àmbits socials, amb l'aigua. El treball de Franquesa es podrà veure avui dimarts 18 de juny, a partir de les 3 de la tarda, a l'Aula 13 de la Facultat d'Infermeria de la UdG.
Així volem començar l'estiu! La Coordinadora d'ONG Solidàries comença una nova campanya de distribució de punts de llibre a les biblioteques de les comarques gironines. En aquesta ocasió s'ha dissenyat una nova sèrie de cinc punts que contenen flaixos informatius sobre el dret a l'aigua, la sostenibilitat ambiental, la pobresa, la petjada de carboni o sobre la malària. Els punts de llibre volen captar l'atenció de la ciutadania i donar a conèixer el Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat de la Coordinadora, un centre gratuït i de referència a Catalunya en l'àmbit solidari, que ja compta amb més de 3.000 recursos: DVD, llibres, jocs, exposicions...
Si no comuniquem, no existim. Partint d'aquesta premisa i tenint en compte un context socioeconòmic advers, les entitats necessitem, més que mai, comunicar i arribar a la ciutadania i als mitjans de comunicació per explicar què fem i com ho estem fent. Aquí teniu algunes publicacions que us poden ser útils, a l'hora de millorar la comunicació de la vostra entitat.
Coincidint amb el Dia Internacional de Suport a les Víctimes de la Tortura, Justícia i Pau-Girona i ACAT organitzen aquesta xerrada a càrrec de Manel Pousa, més conegut com a Pare Manel.
La Salima va néixer a Taourit. Després d'una infància viscuda al Marroc, de la qual guarda molts bons records, la seva família va emigrar i finalment van establir-se a Salt. Ja d'adolescent destacava pel seu caràcter solidari i participatiu. Avui forma part del GRAMC, col·labora a Ràdio Salt i fa nombroses aportacions a la comunitat del seu poble. La Gabriela va néixer a Santiago de Xile. Ja de petita s'intuïa en ella un profund sentiment reivindicatiu i crític amb determinades polítiques. Especialitzada en el món de l'educació, va obrir una escola renovadora i avançada. La seva vida va donar un tomb a partir del cop d'estat d'Augusto Pinochet. Foto Salima A.(Associació Ídem)
«Anys enrera la pobresa venia de tenir massa fills. Ara el que passa, és que tenim massa gent gran», va dir Edward Hugh en començar la Jornada Anual de la Coordinadora d'ONG Solidàries, que aquest any hem fet a Les Escaules amb l'aixopluc del Servei Civil Internacional i la col·laboració del GEES.
És possible treballar les emocions, però també els prejudicis, que sorgeixein en qualsevol tipus de discriminació, mitjançant la seva posada en escena? Aquesta és la proposta del projecte de Minority Rights Group International, que recull el documental "Say my name" (Digues el meu nom) que avui dimecres 12 de juny podreu veure al Museu del Cinema (19h.).
Aquest dissabte 15 de juny se celebra l'assemblea inicial de la campanya de sensibilització de l'Agenda Llatinoamericana.
La proposta de La Guerrilla Comunicacional no és una guia de viatges, sinó una nova sèrie de treballs audiovisuals sobre llocs que, al seu parer, mereixen ser visitats. I sobretot, per motius ideològics. La primera destinació proposada és Orgòsolo, a l'illa de Sardenya. Aquesta petita població «sorprèn per tenir un dels aparadors muralistes més importants d'Europa.», diuen des de La Guerrilla. FOTO: La Guerrilla Comunicacional
Ens trobem davant d'un nou repte: la globalització, ja que en un món global un gran nombre de ciutadans ciutadanes tenen la possibilitat de viatjar a països on l'epidemiologia de les malalties i la manera d'entendre la salut és diferent , a com ho vivim en el nostre entorn. Aquest és el punt partida del curs d'estiu que organitza el Departament d'Infermeria de la UdG i SACOOP-Gi (Sanitaris cooperants gironins).